Kulturni centar

Završen je još jedan Bitef. U Fokusu emisije naši gosti, umetnički direktor Ivan Medenica i pozorišni reditelji Nikita Milivojević i Milan Nešković govore o dometima, izazovima, odnosu umetničkog i političkog i publici festivala koji više od 50 godina otkriva nove umetničke pozorišne prakse.

 

 

U bioskope je stigao film Džoker Toda Filipsa. Poznati Betmenov neprijatelj izazivao je brojne kontroverze i brojna tumačenja. Njegov samostalni život na filmu i fenomen zla analizira kritičar Strahinja Savić. Muzički sastav Artan Lili prvi je dobitnik nagrade Milan Mladenović. Saša Žikić govori o odnosu nove digitalne ere i individualnog talenta u muzici a basista benda Artan Lili, Bojan Slačala, o ličnim iskustvima. Gost Beograda bio je poznati Ruski pisac Viktor Jerofejev. Otkrivamo razloge zbog kojih njegov roman Ružičasta mišica treba da bude obavezan deo lektire savremenog čoveka. Počinje muzička jesen ali s njom i pitanje: zbog čega atraktivni koncerti i brojna festivalska ponuda nisu dovoljno vidljivi? Razlog istražuje Dragana Pantić. Jedan film i jednu knjigu volele su brojne generacije. Skarlet O Hara izazivala je mnoge polemike. Film Prohujalo s vihorom ove godine slavi 80. rođendan i našu rubriku Jubilej posvećujemo njemu.

Gost emisije je umetnik Dobrosav Bob Živković.

Apsolutni pobednik Bitefa, reditelj Sebastijan Horvat, za našu rubriku Tanka linija govori o pozitivnim i negativnim aspektima sadašnjice.

Urednica serijala: Danijela Purešević
Urednica emisije: Marija Nenezić
Kreativni direktor: Boris Miljković
Montažeri: Goran Mijić i Jovana Filipović
Reditelji: Ivan Bukvić i Andrea Ada Lazić

broj komentara 0 pošalji komentar