Drugi vek: Boro Stjepanović

Boro Stjepanović retko daje intervjue, ne ide na premijere, nema ga na crvenom tepihu, niti mu je stalo da ga tamo ima.

Više od tri i po decenije, Boro Stjepanović je na filmu, gde je ostvario više od 50 uloga. Bez obzira na opseg uloge, uspevao je da se utisne u pamćenje: kao tuberan u filmu Ko to tamo peva, cvikeraš u filmu Sjećaš li se Doli Bel?, Šoro u filmu Čudo neviđeno, Poljak u Balkan ekspresu 2, poštar u filmu Ovo malo duše, prvi službenik u Sirotim malim hrčkima, Joja u Urnebesnoj tragediji, Fabricio Marineti u filmu Belle epoque.

Obeležio je filmove Živka Nikolića i Slobodana Šijana, odnegovao generacije glumaca u Sarajevu i na Cetinju, postao sinonim za malog čoveka na velikom platnu.

U emisiji Drugi vek, Boro Stjepanović objašnjava šta je za njega glumački izazov, u kojoj meri je tehnika suština glumačkog posla i zašto ga nema tamo gde svi hrle - na naslovnim stranama i tiražnim programima.

Bez obzira na to, njegovi likovi su u gledaočevom trajnom pamćenju. Štaviše, čini nam se da smo ga viđali u filmovima u kojima nije ni igrao.

Urednik i autor emisije je Nebojša Popović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 17. sep 2010, 22:14) - anonymous [neregistrovani]

Izuzetna licnost

Boro Stjepanovic je izuzetna licnost nase kinematografije! Rijetki su glumci poput njega - tako talentovani a tako skromni.
Mogao bi i morao biti uzor mladim "velikanima".

(petak, 17. sep 2010, 21:35) - Pavle [neregistrovani]

SJajni Boro Stjepanovic

Veliki pozdrav za gospodina Stjepanovica!