Trezor

Na današnji dan umrla Ana Frank, jevrejska devojčica, simbol holokausta (Frankfurt, 12.06.1929 - logor Bergen-Belsen, 16.03.1945)

Drveni sanduk Tomasa Vulfa - Priča o dva logoraša koji pokušavaju da od prošlosti sačuvaju ono što ne bi smelo da bude zaboravljeno. Ali tada, još jednom, prolaze kroz torturu i čistilište. Drama je učestvovala na festivalima u Portorožu 1974, Prix Italia Firenca 1974. i EBU 1974.

* Uloge: Zoran Radmilović, Slobodan Perović.

* Scenarista Danilo Kiš; direktor fotografije Tomislav Pinter; scenograf Miodrag Mirić; kostimograf Ljiljana Dragović; snimatelj i obrada zvuka Đorđe Đurović, Rihard Merc; montažer Milica Polićević; reditelj Branko Ivanda (Nagrada na Festivalu JRT, Portorož '74).

* Premijerno emitovano 26.10.1974, Dramska redakcija, urednik Filip David; repriza 8.10.2003. u Trezoru.

Trezor podseća!

Utorkom u 17 časova na kanalu RTS Digital

Grdobe našeg života - Vladimir Blaževski govori o svom radu u Televiziji Beograd i daje dopune i informacije o emisijama koje je na traženje Trezora, izabrao iz svog velikog broja programa koje je režirao, najviše za Redakciju iz kulture, a i za druge redakcije. Snimano 2.5.2007, u Bloku 28 na Novom Beogradu i na obali Save iza Bloka 45.

* Učesnici: Vladimir Blaževski, sagovornik Bojana Andrić.

* Snimatelj Borislav Ristović, snimatelj tona Miroslav Radišić, organizator Gordana Grdanović.

* Premijerno emitovanov 11.2.2009, Redakcija za istoriografiju.

O pacovima i ljudima - iz serije Neobavezno 2. U emisiji se na neobičan, pomalo eksperimentalan, duhovit, ali i ozbiljan način razmišlja o prisustvu pacova u životu ljudi u velikim gradovima. O problemu tih glodara u Beogradu, govore naučni radnici koji se bave proučavanjem pacova, kao i građani koji su direktno ugroženi. Pacovi snimljeni u staklenim kavezima u Institutu za biološka istraživanja, u podrumima zgrada na Novom Beogradu, mrtvi pacovi na đubrištima, postavljanje klopki za pacove. Pacovi kao inspiracija slikara-grafičara i njihova likovna predstava u delu umetnika.

* Učesnici: dr Ivo Savić; Dragan Banjac, tehnički rukovodilac Zavoda za dezinfekciju, dezinskeciju i deratizaciju; Milan Marković, psiholog; Dragan Kataranovski, biolog; dr Dobrivoje Janković, direktor Zavoda za DDD; Tafil Musović, slikar.

* Snimatelj Radoslav Vladić, montažer Tereza Rem-Bogunović, reditelj Vladimir Blaževski, urednik serije Srđan Karanović.

* Premijerno emitovano 28.4.1981, Redakcija programa iz kulture, urednik Zora Korać; repriza 11.2.2009 u Trezoru.

broj komentara 0 pošalji komentar