Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost emisije je Zoran Stefanović, istoričar stripa, čija knjiga "Sloboda, jednakost, strip: srpsko-francuski odnosi u umetnosti vizuelnog pripovedanja" je predstavljena u "Kulturnom centru Srbije" u Parizu.

 

Prenećemo vam deo atmosfere susreta nobelovca Petera Handkea sa srpskim čitaocima u knjižari "Delfi" u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, gde je potpisivao knjige.

Vodimo vas na izložbu "Vernisaž - Umetnička dela iz zbirki Muzeja nauke i tehnike", kojom se kroz 30 predstavljenih dela daje skoro enciklopedijski presek srpske likovne umetnosti od kraja 19. veka do devedesetih godina 20. veka.

U Galeriji RTS-a, se otvara izložba "Stradanje srpskog naroda na Kozari 1942. - Bosanskogradiški srez", u okviru obeležavanja osam decenija jednog od najvećih zločina nad civilima tokom Drugog svetskog rata, na našim prostorima.

Saznaćete i kako je bilo na promociji knjige Eliezera Papa "Nesabrane priče i još nesabranije misli i crtice, a o desetercu da se i ne govori", u Kulturnom centru Novog Sada.

U rubrici "Reč kritike", o romanu Emira Kusturice "Vidiš li da ne vidim".

Od našeg dopisnika iz Beča Vesne Knežević priča o pozorišnom festivalu u Rajhenauu, koji je otvoren predstavom "Galeb" po delu Antona Čehova.

urednik Vladimir Petrović

realizatorka Erna Gligorijević

montažer Damjan Paunković

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]