Čitaj mi!

Urinarna inkontinencija

I ove nedelje nastavljamo sa zdravim druženjima u RTS ordinaciji, a očekuju vas tri nove teme. Saznaćete kako se porodica poznatog košarkaša izborila sa autoimunom bolešću njegove sugruge, na koji način se može lečiti urinarna inkontinencija kod žena - tačnije nevoljno oticanje mokraće, a nutricionista će razjasniti sve u vezi sa vrstama soli koje se mogu koristiti.

U prvom delu emisije, "Moja borba", očekuje vas emitovna priča košarkaša Dejana Tomaševića i njegove supruge Jelene koja je pre desetak godina obolela od autoimune bolesti zvane lupus. Oni će otvoreno govoriti o tome kako se Jelena borila, šta im je zadavalo teškoće, šta ih je plašilo, kako se lečila, ali i kakva je uloga porodice u tom dugom procesu lečenja. Šta je lupus i kakva se terapija preporučuje razjaniće reumatolog dr Ivica Jeremić.

U "Ordinaciji" biće reči o ženskom problemu koji mnogim damama izaziva stid. Urinarna inkontinencija je situacija kada dolazi do oticanja mokraće prilikom kašljanja, naprezanja, smejanja itd. Postoji li prevencija, zašto se ovaj problem razvija, ali i kako se može lečiti razjanisće dr Miloš Pantelić, ginekolog iz Kliničkog centra Vojvodine.

U poslednjem bloku emisije, "Hrana kao lek", saznaćete koje sve vrste soli postoje, kakavog su sastava, za koji zdravstveni problem se koja preporučuje, ali i gde su skrivene soli u namirnicama koje koristimo svakoga dana, a ne bismo pretpostavili. Sve o tome objasniće nutricionista Ana Todorović.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]