Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je akademik i dramski pisac Dušan Kovačević koji upravo završava snimanje filma "Nije loše biti čovek" čiji je scenarista i reditelj. Ekskluzivno u Kulturnom dnevniku gledaoci će prvi put moći da vide insert iz ovog filma za koji je muziku komponovao Momčilo Bajagić Bajaga.

Međunarodni dan džeza koji je Unesko ustanovio pre 10 godina biće danas obeležen koncertima i onlajn nastupima širom sveta.

U Galeriji Novembar otvorena je izložba našeg vizuelnog umetnika Marka Velka, koji živi i stvara u Parizu.

U Kulturnom dnevniku govorimo o obnovi naših manastira i zadužbina iz doba Nemanjića.

Književnik i filozof Mirča Elijade za života je objavio desetak romana, a među posthumno objavljenim knjigama je i kratki roman "Mladost bez mladosti" koji predstavlja Sanja Milić.

Vodimo vas u Italiju gde nakon više od godinu dana muzeji i galerije otvaraju vrata posetiocima.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić