Kulturni dnevnik

Posle tromesečne pauze, Redakcija Kulturnog dnevnika nastavlja da prati najznačajnije događaje iz kulture i umetnosti.

Uticaj krize izazvan pandemijom virusa kovid-19 u oblasti kulture je viliki. Tema Kulturnog dnevnika je kako ublažiti negativne efekte i koji su mogući modeli rada institucija kulture u perodu posle kovida.

Govorimo o ponovnom susretu pisaca i čitalaca tokom manifestacije "Noć knjige". U fokusu emisije su i čitaoci stripa koji nisu imali razumevanje za glavnog junaka novog strip-serijala "Crno kao noć, crveno kao krv".

U Kulturnom dnevniku govorimo o izložbi "Refleksije našeg vremena" na kojoj je Muzej savremene umetnosti predstavio akvizicije, odnosno otkupljena umetnička dela tokom poslednjih 25 godina. Vodimo vas u Luvr, gde se obavljaju poslednje pripreme za ponovno otvaranje tog muzeja, čija će poseta, po procenama uprave, biti smanjena za čak 80 odsto.

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Ljubomir Simović, čija je drama "Putujuće pozorište Šopalović" posle 35 godina ponovo postavljena na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a nedavno je objavljena i nova knjiga, svojevrsna hronika pod nazivom "Odbrana Beograda".

Urednik Vojka Pajkić Đorđević

Realizator Sanja Redžić

Montažer Nikola Manić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]