Oko magazin: Cena Nato bombardovanja

Amerikanci su izračunali koliko je njih, prevedeno u dolare sve to koštalo a da li mi znamo koliko smo novca izgubili za 78 dana agresije?

Posle NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije ništa više nije bilo isto; ni u Srbiji i Crnoj Gori a oni pretenciozniji će reći ni u celom svetu. 20 godina kasnije da li znamo koliko nas je sve to koštalo? Amerikanci su izračunali koliko je njih, prevedeno u dolare sve to koštalo a da li mi znamo koliko smo novca izgubili za 78 dana bombardovanja?

U Americi se zahuktavaju pripreme za izbore 2020. a kandidata iz redova Demokrata sve je više. Za sada je najveći odjek imala nova kandidatura Bernija Sandersa. Socijalista iz Vermonta uspeo je 2016. godine u zemlju u kojoj je reč socijalizam uvreda da dođe nadomak predsedničke nominacije. Sada ima 77 godina i rešio je da uđe u novu trku. Da li ima ikakve šanse da izađe na crtu Donaldu Trampu ili je još prerano za bilo kakvu vrstu levice u Americi?

U Oko magazinu pogledajte i intervju sa piscem iz Splita Antom Tomićem.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]