Kulturni dnevnik

Nagrada "Jovan Skerlić" za 2018. godinu pripala je Zoranu Bognaru za "Izabrana dela" i za izuzetan doprinos srpskoj kulturi. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je pesnik, esejista, prozni pisac i književni kritičar Zoran Bognar.

U Galeriji RTS otvorena je izložba Ota Loga na kojoj su predstavljene skulpture, odlivci, crteži i grafike iz umetnikove zaostavštine. U Vukovoj zadužbini pesniku Gojku Božoviću uručene su dve nagrade za 2018. godinu: "Kočićevo pero" i "Kočićeva knjiga". Povodom 120 godina od rođenja velikog pesnika Rastka Petrovića, na Kolarcu je održano predavanje "Rastko Petrović i američka kultura". "It's a Wonderful Life" iz 1946. proglašen je za najbolji božićni film svih vremena. U Domu omladine u Beogradu otvorena je godišnja izložba sa 20. Nacionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju"Pres foto Srbija 2018." Narodni muzej u Beogradu i Kombank dvorana počeli su sa realizacijom projekta "Muzej na minut".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom program, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan, na Prvom programu, u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Svetlana Ilić
Realizatori: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]