Vi i Mira Adanja-Polak

Ana Ivanović je u Beogradu. Sa ovom prelepom mladom devojkom, ponosom našeg tenisa, koja je proglašena za najlepšu teniserku na svetu, razgovaramo o svemu što je interesuje i o čemu razmišlja. Kada dođe kući, svojima, u Beograd, kako se oseća, šta voli da radi, koga da vidi, šta da pojede. Videti je među nama, velika je radost.

Gost emisije je Predrag Urošević, pisac koji je 1984. objavio roman Tihana iz Erga. Film Avatar ima istu temu, istu ideju, slične junake. Da li je našem piscu Holivud ukrao ideju? Kako se to moglo dogoditi i kada?

Gost u studiju je Tanja Jeremić, direktor "Eurosalona", koja obaveštava mlade talentovane dizajnere o tome da mogu poslati svoja dizajnerska rešenja sofe, a da će stručna komisija izglasati dva najbolja rada, čiji će autori, u aprilu, otići u Milano i posetiti Sajam nameštaja.

Čućete Pola Janga, koji uskoro ima koncert u Beogradu.

Jelena Davičo imala je zapaženu izložbu na kojoj je prikazala originalna rešenja u dizajnu nameštaja.

Videćete Ulicu Paje Jovanovića u Beogradu i Vršcu, gde se taj veliki slikar rodio.

Ovaj program može da se pohvali da je dobio još jednu violinu od Divne Miloradović, učiteljice iz Despotovca. Violinu ćemo dodeliti talentovanom učeniku koji nema mogućnosti da kupi instrument. Divna Miloradović dugo godina bila je nastavnica u osnovnoj školi u Despotovcu. Poslala je svoje slike.

Mladen Maraš, osnivač galerije "Darmar", galerista i kolekcionar, prikazuje u studiju samo deo slika, 15 velikih umetnika koje će izložiti u ponedeljak, u 19 sati, u galeriji "Progres", u Beogradu. Tu su velika imena srpskog slikarstva.

Videćete koliki je značaj kuće koja je izgrađena za decu teško obolelu od leukemije, u okviru Instituta za majku i dete na Novom Beogradu. Koliko lična inicijativa može da mobiliše dobru volju svih. Humanitarna akcija sakupila je preko pola miliona evra, što je najveća količina novca sakupljena u humanitarnoj akciji ličnom inicijativom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 20. feb 2010, 21:08) - nell [neregistrovani]

avatar????

ne mogu da verujem,meni je ovo strasno! mozemo li nasim finansijskim,duhovnim,tehnoloskim sredstvima,da se izborimo sa nepravdom,jednostavno sam povredjena i sokirana ovakvom istinom...

(nedelja, 07. feb 2010, 10:32) - Tanja [neregistrovani]

Eiffel toranj!

Potpuno se slazem sa vasim komentarom, na osnovi kako druge zemlje odrzavaju svoje gradove (na primeru kako se odrzava Eiffel toranj)ali ko je zaduzan za odrzavanje mostova u Srbiji i ko treba angazovati radove? Dali vredi ista reci i kao novinar? Ali u pravu ste treba medije nama gradanima u Srbiji prikazati kako drugi narodi rade i odrzavaju 'sebe'.
Ne vredi sto 'jedan' od nas 'ocisti' i sredi oko svoga 'praga' kad 'hiljadu' drugih nas nemisli da treba ista raditi za 'sebe'i 'oko' sebe.

Siromastvo nije 'stid' ako 'lenjost' nije u pitanju; ako si siromasan nemora da znaci da si 'necist/traljav'.