Андре Рију - Музика за душу

Екипа РТС-а добила је позив да присуствује промо дану у Мастрихту, поводом концерта виолинисте и диригента Андре Ријуа са „Јохан Штраус” оркестром у Штарк арени у Београду.

Ексклузивни интервју са Андре Ријуом снимљен је у његовом замку из 15. века у коме живи, а екипа РТС-а имала је прилику да обиђе и његова студија у којима ради са оркестром, тонску режију и видео монтажу где се обрађују аудио и видео снимци са концерата које овај уметник одржава широм света.
Током лета, на главном тргу Врајтхоф, овај уметник и његов ансамбл одржавају бројне концерте за посетиоце из разних крајева света који наменски долазе, а на овом месту биће одржан њихов 100. Концерт.

Мастрихт, као посебно леп град кога посећују бројни туристи, значајан је по томе што је један од најстаријих градова у Холандији и родни је град и град у коме живи Андре Рију.

У разговору са уредницом Силваном Грујић, Андре Рију говори о организацији и путовањима са ансамблом, програму, емоцијама које доноси кроз избор програма и специфичну интерпретацију, о породици, о Јохану Штраусу као узору и инспирацији.

Аутор и уредник: Силвана Грујић

реприза 26. јун у 03:45, 09:45 и 15:45 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво