Студио 6 - Уме ли контрабас да пева?

Горан Костић и Милош Вељковић - на контрабасу и клавиру, представили су музичко стваралштво за контрабас, у периоду од класицизма до савремене музике.

Горан Костић је ванредни професор камерне музике на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и некадашњи соло контрабасиста Симфонијског оркестра у Берну, Камерног оркестра у Инголштату и Београдске филхармоније.
Остварио је преко стотину наступа, углавном као члан камерних састава, у Србији и иностранству.

Као стипендиста Минхенске филхармоније још 2005. почео је каријеру оркестарског музичара. Једини је српски контрабасиста који је наступао као солиста уз пратњу немачког професионалног оркестра, на три концерта и уз сјајне критике у медијима (Neubrandenbuger Philharmonie, 2012), као и први контрабасиста који је у оквиру једног од најпрестижнијих европских фестивала, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, одржао солистички реситал (2011).

Милош Вељковић је завршио основне студије у Београду 2004. године, и постдипломске у Кристијансанду, у Норвешкој, као стипендиста Владе Краљевине Норвешке.

Такође се бави примењеном и електронском музиком. Аутор је оригиналне музике за три филма, два позоришна комада итд. Добитник је неколико награда на такмичењима у земљи и иностранству.

реприза 26. април у 04:53, 10:53 и 16:53 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво