Читај ми!

РТС Лаб: Колаж 5

Периферни вид је заслужан за визуализацију најширег видног простора. Без периферног вида не бисмо били способни да у потпуности опажамо свет око себе.

Музика може позитивно да утиче на наш фокус и пажњу, на наше емоције, али и на наше моторне, когнитивне и језичке способности. Томатис терапија је терапија звуком и заснована је на неуросензорној стимулацији.

Када пада киша, да ли је паметније трчати или ходати? Делује да ћемо мање покиснути ако убрзамо корак, зато што тада краће киснемо. Шта кажу закони физике?

Графен је материјал који је јачи и од дијаманта, растегљив попут гуме и који проводи струју и топлоту боље од бакра. Научници раде на томе да нас овај материјал уведе у ново угљенично доба.

Иако се сматра да је први печат у србији употребио Стефан Немања, нова истраживања показују да је у Србији печат постојао и раније. Сфрагистика, наука о печатима, доноси још занимљивих чињеница.

Људско тело има скоро идеалну симетрију леве и десне стране. Естетика, уметност, архитектура почивају на идејама симетрије. Али и математика и још многе природне науке.

У књижевним делима одећа често помаже у осликавању карактера јунака. Тако су настале и студије моде, и то захваљујући, пре свега, енглеској и америчкој књижевности. Од Шекспира до Харија Потера, пратећи модни кôд ликова, можемо пратити развој енглеског друштва.

Емисију су водили Јована Вулиновић и Лазар Јановић.
Уредник емисије је Мирјана Николић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво