Наука у селу знањем до приноса

Може ли знање пољопривредних произвођача да допринесе повећању приноса? Колико значе стручни савети? Како пољопривредници могу да унапреде своја знања и да ли до њих стижу информације које могу да повећају приносе и унапреде производњу?

Одговоре на ова питања потражили смо од стручњака али и од пољопривредних произвођача.

Истраживали смо да ли пољопривредници знају да је анализа земљишта неопходна, бесплатна метода и да врло једноставном, поправком квалитета земљишта могу допринети повећању приноса.

Посетили смо газдинства, која имају релативно мале поседе, да би видели како раде, коме се обраћају за стручне савете и имају ли поверење у стручњаке или се и даље држе традиционалних знања својих предака?

Задатак институција, медија и друштва у целини је да се ова врста знања перманентно унапређује али и да на одговарајући начин, кроз стручне препоруке, допре до пољопривредних произвођача.
У емисији Наука у селу покушали смо да сазнамо како се на том путу сналазе пољопривредници али и саветници из пољопривредне стручне службе који су први у ланцу контакта између науке и пољопривредних произвођача.

Уредница емисије Александра Шарковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво