Научни Интервју Проф.Др Ричард Комптон

На позив Српске академије наука и уметности, у Београду је пре три године боравио британски и светски научник др Ричард Комптон, професор Одељења за хемију Универзитета у Оксфорду. Професор Комптон је том приликом одржао предавање о новим сазнањима у области наноструктурних честица.

У Свечаној сали Српске академије наука и уметности професор Комптон је говорио о свом скорашњем раду у области наночестица, а само предавање се састојало из два дела: први део се односио на аналитичку хемију наночестица (о томе како уочавамо и испитујемо појединачне наночестице и како то сазнање примењујемо на широк спектар проблема), док је други део био посвећен хемијским променама на нано нивоу.

За свој досадашњи рад, проф др Ричард Комптон је добио бројне националне и међународне награде, а међу њима и Орден Краљевског хемијског друштва за рад у области електрохемије 1994, а 1999. је одликован за резултате постигнуте у оквиру електроаналитичке хемије. Орден „Алесандро Волта" Електрохемијског друштва додељен му је 2004, награду „Сер Џорџ Стокс", Краљевског друштва хемичара добио је 2011. године, као и многе друге.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво