Да Винчијев детектив

Леонардо да Винчи је један од највећих умова који је дала ренесанса. За њега знају сви, пре свега због најпознатијих и најтрајнијих слика, уметничких дела на свету попут "Мона Лизе" и "Тајне вечере". Али данас постоји сачувано само петнаест његових слика. Следе приче о томе како један усамљени научник примењује нове технологије како би обелоданио скривене тајне два мистериозна Леонардова ремек-дела- легендарна "Битка код Ангијарија", за коју се мислило да је згубљена уназад петсто година и једно од највећих и највреднијих Леонардових дела, загонетно "Поклоњење мудраца".

Да Винчијев детектив, Маурцио Серачини, већ тридесет година развија форензичке технике. Истражује испод слојева боје и лака, чак и испод зидова, не би ли расветлио столетне тајне Леонардовог рада. Његова открића каткад могу да буду крајње чудна, али су потврђена научним методама. Било је запањујуће да боје нису Леонардове, на пример.
Сада је пред проналажењем нових чудесних чињеница о Леонарду. Ово ће, несумњиво, бити несумњива бомба у свету историје уметности.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво