Пре и после Тесле - Обртно магнетно поље

"Пре и после Тесле" је играно-документарна серија која би дочарала Теслину генијалност. Велики научник Армстронг је записао - "Верујем да ће свет дуго чекати док се не појави геније који би могао парирати Николи Тесли у погледу његових великих остварених дела и његове имагинације".

Теслина генијалност се не огледа само у дубини продирања у тајне природе, већ и у ширини интересовања. Тесла је остварио много оригиналних патената, међутим број патената је једно мерило креативности и плодности изумитеља, оно што је много важније, јесте њихов квалитет и значај за будућност цивилизације.

Прва епизода серије Пре и после Тесле носи назив: Обртно магнетно поље.

Напредак и развој човека битно зависе од изума, он је најважнији производ човековог стваралачког ума. Његов крајњи циљ је потпуна превласт ума над материјалним светом и овладавање природним силама, за потребе људи. Пре сто педесет година, наша планета изгледала је битно другачије него данас. Велики број научника и проналазача допринео је да наш начин живота из основа буде промењен.

Један од најзначајнијих међу њима је Никола Тесла, сматрали су га за ексцентрика, чудака, откаченог генија, мага, мађионичара и много тога.

У овој емисији покушаћемо да одговоримо ко је био Тесла, који су његови најзначајнији патенти, шта је то обртно магнетно поље и колика је његова примена у данашњој цивилизацији.

Уредница: Тања Чанић-Млађеновић

Стручни текст: академик Александар Маринчић
Сценариста: Бранко Димитријевић
Редитељ: Слободан Ж. Јовановић
Глумци: лик Николе Тесле - Саша Јоксимовић, Влада Керкез, Јадранка Нанић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво