Упс! У проблему сам – Агресивност

Агресивност је део људске природе и прати човека током целог живота. Појачава се у пубертету, на почетку адолесценције збуњује и плаши младе људе али их и нагони на експериментисања са насилним поривима.

Агресивност се усмерава на особе и ствари из околине, најчешће чланове породице и вршњаке, али готово једнако и на унутра, према самом себи. Оно што олакшава агресивност код адолесцената је сама природа адолесцентног процеса који ремети психо-физичку равнотежу особе.

Зашто су адолесценти у толикој мери, с таквом лакоћом и на специфичан начин агресивни? Како се насилним понашањем боре против незадовољства и несигурности? Ко су особе које повећавају и олакшавају испољавање агресивности код младих? Одговоре на ова питања понудиће психијатар и психоаналитичар др Војислав Ћурчић, а ученици Пете београдске гимназије изнеће своје мишљење о облицима агресивности које примећују међу својом генерацијом.

Глуме: Нина Срдић Хаџи-Нешић, Ана Нинковић, Николина Кокунешовски, Ђорђе Мишина, Алекса Јовановић, Сергеј Бојовић, Ана Шкиљевић, Алекса Петровић, Андреа Симоновић, Невена Ескић, Милена Радованчев, Балша Лековић, Никола Бићанин, Настасија Леонтијевић, Лука Јовановић, Лазар Шљукић, Катарина Димитријевић, Јелена Ступљанин, Јасмина Вечански, Мила Манојловић, Никола Фишековић.
Сценарио: Маша Вујошевић, Милица Јевтић, Исидора Милосављевић, Филип Грујић, Андрија Илић, Дејан Прћић и Тамара Вешковић
Редитељ Маша Вујошевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво