Читај ми!

Књижевно блокче - Иронија

У једној помало нетипичној породици, коју чине бака, унуци Нађа и Вук и Нађин стално присутни друг Милош, показаће се да књижевни појмови нису везани само за школу и часове.

На духовит, занимљив начин, кроз разне ситуације и односе чланова породице, објашњени су термини попут епитета, фантастике, ироније, гротеске... Несвесна колико су ти појмови присутни у њеном свакодневном животу, породица има једну предност - најмлађег члана, Вука, који са лакоћом уочава да су свакодневна комуникација и разне ситуације "преплављени" метафорама, анегдотама, метонимијом, током свести и разним другим појмовима из књижевне терминологије.
Нађа је очајна, јер је алергична на фестивалске наруквице, и не може да оде на концерт, а одувек је желела да се уда за бубњара. Желећи да јој укаже на "иронију судбине", Вук се научењачки бави овим појмом, тј. иронијом, као финим, прикривеним исмевањем, и сарказмом као њеним драстичнијим обликом. А, какве везе са Нађином алергијом и сновима имају "Царево ново одело", "Покондирена тиква" и још понешто - открићете у новој епизоди "Књижевног блокчета".

Улоге тумаче: Нада Блам (бака), Алекса Ковачевић (Вук), Теодора Дрљача (Нађа) и Игор Демировић (Милош).
Уредница серије: Татјана Цвејић
Редитељ: Игор Басоровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво