Драгољуб Ђуричић и пријатељи, 2. део

Чувени бубњар Драгољуб Ђуричић преминуо је 15. марта ове године у 69. години.

Рођен је на Цетињу 10. фебруара 1953. године. Каријеру је започео веома млад, до својих раних 20-их година основао је групе The End и Круне, а касније и Веритас.

У Београд се из Херцег Новог преселио 1975. године и прикључио се групи Ribelli, са којом је пратио многе познате поп и рок музичаре, попут Душана Прелевића, Кемала Монтена, Арсена Дедића и многих других.

После тога се придружио групи Mama Coco, која је је пратила Здравка Чолића на турнеји „Путујући земљотрес" 1978. године.

Крајем седамдесетих прешао је у Ју групу у којој је провео две године, а онда у Леб и сол са којом је остао шест година.

Био је члан групе Кербер, из које се после три године вратио у Леб и сол. Учествовао је на снимању око 70 албума, и свирао на више од 6.000 концерата.

Као врсни бубњар остварио је изузетну каријеру и сарађивао са великим бројем највећих домаћих и иностраних музичких звезда. Осим Здравка Чолића, Арсена Дедића и Даде Топића, свирао је са Влатком Стефановским, Корнелијем Ковачом, Даворином Поповићем, Радомиром Михаиловићем Точком, Ђорђем Балашевићем, Бором Ђорђевићем и многим другим.
Остаће запамћен по свом ангажману на студентским протестима деведесетих година прошлог века, где је предводио бубњаре у синхроном ритмичком музицирању, које постаје симбол заједништва и отпора, а део те атмосфере вам преносимо кроз концерт који је одржао са својим пријатељима 2010. године у Сава центру.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво