Читај ми!

Muzzik video 2020 – 11. емисија, режија

Adria Muzzik Video Awards представља фестивал кратког музичког филма, музичко-филмску манифестацију која има за циљ да представи и подстакне развој музичке индустрије, филмске и видео продукције у региону.

Након прегледа номинованих спотова у свим категоријама, чини се како би скоро сви могли и да се надју у номинацији за најбољу режију. Ова чињеница је учинила још тежим посао селекционом жирију у најважнијој еснафској категорији фестивала кратког музичког филма AMVA 2020.

„Не видим те од дима", је видео спот који носи искорак у каријери београдског састава Визељ, који на жалост, из познатих разлога, није потврдјен на концертима. Војко В. је у протекле три године једно од највећих освежња на сцени, који је редефинисао развој репа као жанра, Видео сингл „Моја липа" то доказује. Да регион функционише као јединствено тржише показују агилни издавчи који повезују сцену. Тако и албум београдског бенда Газорпазорп објављује словеначки издавач, на коме се налази песма Ел Матадор. Одлично режирана филмска прича на прави начин симболише "fight" који чека сваки бенд који жели позицију на регионалној сцени. 8 милиона прегледа сигурно је донео и видео спот песми "Ниси више моја бол", коју је написао Гибони. Редитељ спота "Пристаниште" је вероватно најтачнији начин визуелзовао енергију и естетски став који носи E-play, један најважнијих београдских бендова из 21. века. Овај век говоримо. Након прегледа близу 1.000 видео клипова селекционом жирију се рад исплатио јер је у ужој селекцији имао прилике да ужива у духовитости, иронији, бритким коментарима стварности и наравно квалитеним кратким музичким филмовима.
Ajs Nigucci (Ајс Нигрутин) је у духовитом, ироничном споту "Абу Даби" описао муке селекционог жирија. Aleuandro Buendija (још један алтер его Саше Антића) у споту "Ганг банг 2020" се бави преиспитивањем судбине члана некада врло успешног састава притиснутог околностима у окрутном севту музиче индустрије. Хумор, иронија и прецизно сецирање мука "обичног човика" у модерним временима је су алати Војка В. као и аутора видео сингле "Како то". Да су и ветерани и даље спремни да прате захтеве редитеља спремни показују, удружено Едо Маајка и Дино Шаран у видеу "Отров" који говори о личним преиспитивањима. Иако би се рекло да је Sajsi MC suviše mlada da bi sećala 80-tih, у винтаге 4:3 тв синглу "Југо дете" даје свој коментар "златних" година, као и увек увијен у фину иронију. Аутори спота "И даље" су коначно Sassju вратили у родни град Тузлу, и то у тренутку нове стварности, која са улица брише пролазнике (на жалост не ради се ефектима у пост продукцији). "Dефиниција MC-ja је видео сингл који на најбољи начин описује став и рад Смоке Мардељана. А из Истре нам стиже цроссоwер хип хоп банд Tacoor (као први изводјач овог жанра из ових крајева), са атрактивним видео синглом са првог албума "Руке горе". Cache & Djavo у колаборацији са Крушевац гетом са видео синглом "Брате мој" пробијају бендовима из централне Србије пут ка регионалној сцени. И на крају селекције се налази "Прави реп", видео спот о ретроспективи каријере Coby-ja, који доказује да сваки видео спот живи свој живот, без обзира на опус аутора.

Не пропустите прилику да сагледате регионалну сцену кроз серијал "Muzzik video 2020", и гласате за видео спотове који вам се посебно свидјају на линку amva.muzzik.tv.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво