Студио 6 – Вихуела

Ансамбл који своју традицију преноси са много жара и тачности, наступа већ 30 година одржавајући музику свог краја живом. Чланови састава Вигüела долазе из Ла Манче, јужног дела Иберијског платоа, из срца Шпаније, пејзажа из кога потиче највећи херој књижевног света – Сервантесов витез Дон Кихот.

Наступали су по целој Шпанији, али и у Енглеској на позив Би-Би-Сија, на бројним музичким фестивалима у Португалији, Норвешкој, Шведској, Мађарској, Немачкој и уопште у Европи. Хуан Антонио Торес и његова сестра Кармен основали су групу која је искрено посвећена традиционалној музици и извођаштву, признајући да су на њихов избор утицале породица и љубав према музици, која се у оквиру више генерација брижљиво неговала. Захваљујући старијим људима из свог краја, успели су да сачувају оралну традицију и интерпретирају је на аутентичан начин, спасавајући је од заборава.
Они изводе хоте, сегедиље и фанданго, три базична музичка стила плесова Иберијског полуострва, који су комуникативни и узбудљиви, а научити основе ових игара и музике значи вежбати слушање и комуникацију, као кључне аспекте уметничке форме која у себи садржи нијансе и непредвидивости људских емоција.

Ауторско уреднички тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић

Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво