Студио 6 – Позоришна музика Ирене Поповић

Серијал Студио 6 представља композиције Ирене Поповић које су после извођења у оквиру позоришних представа прерасле у самостална дела.Ту су музике из представа: Деца радости, Кад би Сомбор био Holiwood, Опера ултима, Казимир и Каролина, Гоголанд…Ове “музике” за понети су мале форме у којима Ирена Поповић сажима “велике”мисли и делује у “малим” временским интервалима, поигравајући се са гласом и његовим третманом, покушавајући да га постави у различите позиције. Понекaд му чак одузима главне особености: лепоту певања, чистоту, савршенство импостација и интонација. Њен глас је “њен наратор, њен сопран, њен унутарњи врисак и вапај, а са друге стране њена успавнка и молитва”.

Ирена Поповић(1974), композитор, завршила Факултет музичке уметности у Београду, одсек композиција, а затим наставила своје усавршавање на магистарским студијама у Салцбургу на Универзитету Моцартеум на Катедри за композицију и оркестрацију.

У оквиру њеног опуса значајно место заузима примењена музика коју компонује за позоришта широм Европе, а сарађује са најзначајнијим редитељиским именима региона (О.Фрљић, А.Урбан, К.Младеновић, С.Тришић, Т.Ригонат, С.Унковски)

Активна је и као предавач и извођач у оквиру различитих уметничких радионица импровизоване музике.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво