Студио 6 – Народне песме војвођанских Мађара

Пројекат је заснован на записима изворног фолклора војвођанских Мађара које је забележила етномузиколог Анико Бодор, као и односу између слободне импровизације и компонованог материјала.

Из њених збирки Силард Мезеи је одабрао мелодије са циљем да "са креативним музичарима са којим сарађује годинама, средствима импровизоване и савремене компоноване музике, допринесе очувању И оживљавању богате музичке баштине на просторима Војводине на којима живе Мађари."
Он је мултиинструменталиста који се изражава кроз виолину, контрабас и виолу. Његов ансамбл свира импровизовану музику која се базира на његовим композицијама, не запостављајући џез и аутентичност фолклорне музике.
Ансамбл који предводи Силард Мезеи чине: Андреа Берендика, флауте, Богдан Рнковић, баскларинет и алт саксофон, Тијана Станковић и Акош Кесег, виолине, Бранислав Аксин, тромбон, Марина Џукљев, клавир, Иван Бурка, вибрафон и маримба, Ервин Амлина, контрабас и Иштван Чик, бубњеви.

Силард Мезеи је своје студије виолине комплетирао у Суботици и Сенти, док је композицију завршио у Београду у класи професора Зорана Ерића.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво