Повратак звездама-Шампион Мате Парлов

Неке чињенице су неоспорне. Једна од њих је, да спорт не зна за границе и да лако уклања сваку препреку на путу ка људима, без обзира у ком делу света ти људи живе и којим језиком говоре.

Међу љубитељима спорта има и старијих, има и млађих. Програмски архив РТС-а, прве подсећа а другима даје прилику да сазнају шта се у спорту дешавало у време када су били мали или можда још и нису били рођени.

Ова емисија посвећена је успесима боксера некадашње Југославије, међу којима је посебно место имао Мате Парлов. Он је пред камерама ТВ Београд говорио о најплеменитијој борилачкој вештини. Камере су забележиле како је изгледао његов тренинг а ту су и снимци његових мечева, наравно и онај са најважнијег спортског такмичења на свету-Олимпијади.

Мате Парлов (1948-2008) био је хрватски и југословенски боксер. Био је победник на Олимпијским играма у Минхену 1972. године, светски првак у Хавани (1974) и двоструки шампион Европе у полутешкој категорији. Такође је био професионални првак Европе и света у избору Светског боксерског савета. Мате Парлов је осам пута (1967-1974) освајао титулу првака Југославије, два пута је освајао Златну рукавицу, а пет пута (1970-1974) титулу најбољег на Балкану. На Олимпијским играма 1984. године у Лос Анђелесу (САД) био је селектор боксерске репрезентације Југославије. Два пута је био добитник Златне значке Спорта, награде за најбољег спортисту Југославије, 1972. и 1974. године.

Уживајте у спортском времеплову!

Редитељ Мића Милошевић, произведено 1973. године

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво