Читај ми!

Оставштина за будућност-Марио Маскарели

Разговор са Мариом Маскарелијем снимљен је у његовом атељеу у Прчњу и у околини 1988. године. У емисији Маскарели прича о свом раду и стваралачким преокупацијама, а о њему говоре они који га познају.

Марио Маскарели (Цетиње, 20. 10. 1918 - Прчањ, 27. 08. 1996) сликар и графичар, дипломирао је на Уметничкој академији у Београду 1951. у класи Недељка Гвозденовића. Исте године похађао је специјализовани курс код Бошка Карановића. Године 1950. и 1951. предавао је у Школи за примењене уметности у Херцег Новом. Био је члан Самосталних, Београдске групе и Ладе. Његови радови налазе се у Музеју савремене уметности у Београду, Галерији ликовне уметности - Поклон збирка Рајка Мамузића у Новом Саду, Умјетничком музеју Црне Горе на Цетињу, галерији Графички колектив у Београду и на Факултету ликовних уметности у Београду, као и у другим јавним и приватним колекцијама. Добитник је угледних награда.

Учесници: Јован Ћирилов, Драгослав Срејовић, др Милан Лазаревић; текст читао Петар Краљ, водитељи Мирјана Бјелогрлић, Миливоје Бегенишић. Новинар Мирјана Бјелогрлић, редитељ Славољуб Стефановић Раваси, уредник Миливоје Бегенишић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво