Читај ми!

Повратак звездама – Златни коњаник

Неке чињенице су неоспорне. Једна од њих је, да спорт не зна за границе и да лако уклања сваку препреку на путу ка људима, без обзира у ком делу света ти људи живе и којим језиком говоре. Међу љубитељима спорта има и старијих, има и млађих. Програмски архив РТС-а, прве подсећа а другима даје прилику да сазнају шта се у спорту дешавало у време када су били мали или можда још и нису били рођени.

Ова емисија посвећена је Мирославу Церару, гимнастичару. Видећете снимке са његовог првог наступа на Купу света у Москви, одржаном 1958. године, где је освојио бронзану медаљу у вежби на коњу са хватаљкама. У Луксембургу је, три године касније, одржан Куп Европе, на којем су Мирослав Церар и остали југословенски гимнастичари освојили шест златних медаља.

Мирослав Церар, рођен је 1939. године у Љубљани. Током спортске каријере освојио је медаље на две олимпијаде (1964. и 1968.), четири светска и пет европских првенстава. На Светском првенству 1970. године, одржаном у Љубљани, поред златне медаље, освојио је и титулу светског шампиона на коњу са хватаљкама. Мирослав Церар је три пута проглашаван за најбољег југословенског спортисту (1961,1963. и 1964.), а 1999. године је примљен у Интернационалну кућу славних за гимнастику.

Уживајте у спортском времеплову!

Редитељ Мића Милошевић, произведено 1973. године

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво