Необавезно - Слобода панку

Емисија снимљена давне 1980. у продукцији Радио-телевизије Београд представља почетке панк сцене у Београду. Шта је панк? Каква је његова идеологија? Какве личности се "регрутују" у редове панкера? Данас, много година после изласка панк покрета из моде, подсетићемо се како је то некад у Београду било. Послушаћемо фрагменте ондашњих демо панк бендова чија сировост али и искреност звука и поруке не могу да оставе равнодушним ни човека двадесет првог века. Споменимо само неке од тих робустних пионира и претеча класичне панк сцене: Урбана герила, Баста Зи-Зи, Крвна зрнца...

О панку ће теоретисати сами музичари, али и апологети покрета међу којима треба издвојити уредника тадашњег Џубокса Момчила Рајина и млађаног асистента ФДУ, Одсек драматургије, уметничкој левици увек расположеног господина Небојшу Пајкића.

Не пропустите драгоцено архивско сведочанство о једном времену прожимања културних токова и образаца једне метрополе: њу вејвери, хипици, рокери, павер-попови, можда ипак међу њима бејаше најискренији - панкери.

Уредник Срђан Карановић, редитељ Зоран Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво