Досије нашег времена - Три послератне деценије 1965.

Емисија документарног серијала "Досије нашег времена", снимљена 1979, гледаоцима је представила ексклузивне снимке београдске али и француске телевизије о догађајима у свету који су обележили 1965. годину.

Међу тим догађајима су 12-томинутна шетња руског астронаута Леонова свемиром, рат у Вијттнаму, расни немири у Америци, демонстрације у Москви и Пекингу. Пре 55 година у Израел је стигао немачки амбасадор, у Паризу је нестао Мехди Бен Барка, истакнути опозициони лидер и противних режима мароконског краља Хасана II. Град светлости је те године добио метро и одржана је војна парада. Са друге стране Ламанша, Британци су се опраштали од сер Винстона Черчила (1874-1965) једног од најистакнутијих политичких фигура на тлу Европе од почетка Првог светског рата до друге половине 20. века. Тадашњи председник СФРЈ Јосип Броз Тито посетио је неколико земаља-Алжир, Норвешку, СССР.... У Београду је отворен Музеј савремене уметности, а у Лондону је краљица Елизабета II одликовала чланове тада најпознатије рок и поп групе-Битлси.

Бројни снимци сачувани од заборава, у овој емисији Програмског архива РТС-а, својеврстан су историјски документ, вредан пажње.

Уредник Благоје Лазић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво