Филмска хроника -Ти дани те године 1959.

Емисије документарног програма Филмска хроника,баве се важним дешаваџима у тадашњој СФРЈ и свету. Овога пута гледаоци ће видети који су догађаји обележили „те дане и ту 1959. годину“.

Пре тачно 60 година, председник СФРЈ Јосип Броз Тито био је на тромесечној турнеји по Азији, Африци и земљама Европе, а по повратку у Југославију, на острву Бриони угостио је белгијску краљицу Елизабету и Че Гевару. У Југославији су те године боравили и амерички астронаут Луј Армстронг и глумац Орсон Велц који је снимао филм у Загребу, где је те 1959. године саграђен први небодер са 16 спратова. У тамошњој Радио-индустрији почела је производња телевизиора, а у Београду градња Топлане. У Прибоју је произведен први југословенски аутомобил хладњача. Љубитељи позоришта у Приштини гледали су трећу премијеру на албанском језику - представу „Ожиљак", а у Опатији на Фестивалу забавне музике прва награда је припала песми „Мирно теку реке", коју је певао Душан Јакшић.
Ово су само неки од догађаја по којима је остала упамћена 1959. година. Бројни снимци сачувани од заборава, у овој емисији Програмског архива РТС-а, својеврстан су историјски документ, вредан пажње.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво