Моја дедовина: Унука из Аустралије покренула мобу!

На велику мобу због обнове дедовине једна унука стиже подно Дивчибара из Сиднеја са једним сином (муж и други син су остали у Аустралији због обавеза), једна сестра са мужем и двоје деце из Берлина, једна из Сурчина. Дошло је време да се обнови имање поред планинске речице.

Душица Давидовић је гледајући серијал Моја дедовина још више почела да пати за својом дедовоном у селу Горњи Лајковац код Мионице. На северном подножју планине Маљен једна речица вијуга шумом, а крај ње је огњиште покојних баке и деке. На реци Паклешници деда је имао воденицу (која и данас стоји и чека да проради).

Деда је радио као домар сеоске школе и сви су га волели у овом крају. Школовао је децу, она отишла у Београд, а унуке одселиле свуда по свету. Сада је време да се врати дуг дедовини која их је хранила. На мобу је дошао чак и дедин друг из детињтва који има преко 90 година.

Обнавља се дедина и бабина кућа, деца из Берлина и Сиднеја раде пуном паром на пардедовини, комшије чисте корито реке да воденица почен нови живот, а пријатељи и кумови од "куће старице праве лепотицу".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво