Право на сутра-Млади ствараоци

Радови академске сликарке Милице Костић из Лапљег Села скрећу пажњу а за њен таленат сазнало се и ван граница наше земље.

Годину дана живела је и радила у Кини, где је стекла додатно животно искуство. Има атеље у Нишу, али Милица жели да живи и ствара на Косову и Метохији, одакле црпи своју инспирацију. Да би остварила сан мора да пронађе посао у Грачаници или околини. У томе до сада није успела.

У несигурним животним условима млади људи се боре за своју шансу, до које не могу тако лако да дођу. Прилику да напредују појединци су искористили када је пре две године у Грачаници отворен Иновациони центар. У малом али за њих драгоценом простору, окупљају се млади људи жељни знања и доказивања. Атрактивни курсеви кроз обуке, размена знања и свакодневно дружење постакли су стваралачки дух међу основцима и средњошколцима.

Ученици Основне школе „Краљ Милутин" из Грачанице, Петар Божидаревић и Никола Станојевић учествовали су на Светском такмичењу које је одржано крајем новембра 2019. године у Кини. Одлазак у Кину за њих је незабораван догађај. У својој креативној радионици са вршњацима израђују и визире за раднике у здраственим установама.

Шта очекују млади на Косову и Метохији, шта им је најпотребније и како проналазе свој пут до успеха сазнајемо од креативаца који упорношћу и великим трудом побеђују велике животне препреке.

Аутор емисије: Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво