Читај ми!

Век ватерпола у Србији - Велика вештина: Кад велики момци плачу

... грана алхемије под именом "Велика вештина" сматрала је да алхемичар може трансформисати самог себе у неку врсту свемоћног бића...

Не стигнемо ни да изговоримо - ватерполисти Србије, а мозак већ на призвук тих речи као прву мисао формира - злато. Када представљаш тако очигледну аоцијацију на успех, сасвим је јасно да иза тога стоји велика прича, или велика вештина. Да стоји непоколебљив систем. Систем са јасно дефинисаним калупом за стварање шампиона, спортиста истих особина и истих животних вредности без обзира на генерацију којој припадају, систем који је 2021. прославио век постојања.

"Велика вештина" нам се открива кроз четири епизоде, у којима се смењују највећи хероји ватерпола. Трећа епизода "Кад велики момци плачу" води нас у трауматично финале са Мађарима на Олимпијским играма у Атини 2004, у коначно осамостаљење и наступања под именом Србија, у "разговоре" са светским златом, у поделе, у кодекс, у несрећну 2008, и рађање нових јунака... По много чему кључан за српски ватереполо, овај период је својеврсна лекција и мудрост коју је врсна генерција које се од свог спорта опростила после Игара у Пекингу, послала у будућност.

Овај документарни филм удруженим снагама представљају продукција ПГМнетwорк и Радио Телевизија Србије, а у сарадњи са Ватерполо савезом Србије.

Серијал је сниман током прве половине 2021. године.

Ауторску екипу овог серијала чине: Марко Богдановић (продуцент), Катарина Синђелић (аутор), Владимир Курћубић (редитељ), Павле Илић (директор фотографије), Владимир Ђаковић (дизајн звука), Милан Цветковић (монтажа). Текст у серијалу читао је глумац Зоран Цвијановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво