Око магазин-1.7.2020. Над Краљевом жива ватра сева- од коалиције до рата четника и партизана

Ко су били два Дражина момка: Сима Узелац и Јован Дероко и да ли ова песма данас уједињује или разједињује?

Ни певање познате песме Над Краљевом жива ватра сева у финишу кампање није помогло Сергеју Трифуновићу и Покрету слободних грађана да се домогну цензуса и то су остали толико испод да им ни данашњи поновљени избори не значе ништа. Иначе, ова песма чула се и на свадби ћерке црногорског премијера Душка Марковића па се недељама после тражила веза између садашњег ДПС-а и ондашњих четника. Међутим, ни познати београдски глумац, ни подгорички политичар вероватно нису знали о чему заправо говори песма Над Кралејвом жива ватра сева. Ко су били два Дражина момка: Сима Узелац и Јован Дероко и да ли ова песма данас уједињује или разједињује?

После вести да је ћерка чувеног ратног хирурга Миодрага Лазића поднела пријаву због неправилности у лечењу њеног оца, Министарство здравља саопштило је да је обављена ванредна контрола у Клиничком центру у Нишу и да није било пропуста. Наређена је ванредна спољна провера квалитета стручног рада те установе. Доктор Лазић преминуо је 14. априла од последица коронавируса. Нишлије и борци Републике Српске поново су нас овог викенда подсетили ко је био Др Лаза. На видовданској академији постхумно је одликован највишим признањем нишке епархије.

Некада је Србија била рукометна велесила која је у Шпанију извозила играче и тренере. Данас је Шпанија европски шампион а Србија већ осам година бележи веома лоше резултате. На последњем Европском првенству изгубили смо све мечеве а најбољи играч Лиге шампиона Петар Ненадић није играо за националну селекцију. Као одговор на овај и не само овај неуспех ангажовали смо новог селектора и то Шпанца. Ко је Тони Ђерона и шта ће он донети српском рукомету?

Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво