Право на сутра-Виа Ферата Берим

Поднебље Ибарског Колашина у општини Зубин Поток има изузетне туристичке потенцијале. Планински венци Мокре Горе и Рогозне, река Ибар и језеро Газиводе веома су атрактивне локације које све више привлаче пажњу и страних туриста.

На туристичкој мапи Балкана Зубин Поток је пронашао своје место. Поред пешачких и бициклистичких стаза највеће интересовање изазива Via Ferrata Берим. Реч је о челичној стази која је повезана челичном конструкцијом. Успон ка највећем врху Мокре Горе - Бериму дуг је четири километра. Ко се упусти у ову необично лепу али и захтевну авантуру пратиће га искусни водичи који ништа не препуштају случају, јер је безбедност на првом месту.

На самом старту, после краће обуке, заинтересовани доносе одлуку да ли ће кренути или одустати од изазова. За оне који на пола стазе желе да одустану, постоје два излаза.

Освајање неприступачних планинских врхова и литица за нашу ТВ екипу је био прави психо-физички тест. Деонице су различите али највеће искушење је мост дуг 27 метара који треба прећи изнад провалије. Одмах затим је још веће искушење - ход по жици која је дуга девет метара.

Срећом, успешно смо савладали целу стазу. Све време смо били добро расположени, узбуђење због заједничког успешног подухвата учинило је овај подвиг значајнијим.

У Иницијативи за развој туризма у Ибарском Колашину и општини ради се плански на оживљавању туризма у том крају. На тај начин ствара се могућност за нова радна места како би се млади људи задржали у том крају.

Ауторка емисије: Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво