Око магазин-19.5.2021. Ђорђе Марјановић-маестро лудог срца

На концерту у Мелбурну у дворани Далас брукс хол, 14. Априла 1990. док је клечећи певао ,,мене нема ко да жали", прва југословенска шлагер звезда, Ђорђе Марјановић доживео је мождани удар. Аплауз је пригушио његов крик и нико није знао шта се на бини дешава. ,,Нисам неконтролисано пао на земљу и људи су дуго мислили да појачавам ефекат. Осећао сам се као да је кроз мене прошао ураган. Морао сам живот да почнем поново..."

"Нисам неконтролисано пао на земљу и људи су дуго мислили да појачавам ефекат. Осећао сам се као да је кроз мене прошао ураган. Морао сам живот да почнем поново..."

Ђорђе Марјановић није био само највећа југословенска звезда. Он је био и једна од највећих звезда СССР-а. У Русији је први пут наступио 1963. године. Московски дописник торинског листа "Ла стампа" о Марјановићу је написао:
"Бит-репертоар, глас као Адриано Целентано, коса и држање хипика - то је југословенски Ђорђе Марјановић, идол совјетске младежи. Његови се концерту у Москви не разликују од Стонса у Лондону или Дилана у Њујорку.

Ауторка емисије: Јелена Митровић   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво