Тв лица..као сав нормалан свет-Славко Штимац 1.део

Славко Штимац ,омиљени глумац широм exYU простора, нерадо даје интервјуе, па је овај дан који је одвојио за снимање емисије "ТВ лица као сав нормалан свет" био права привилегија.

Разговор је почео о омиљеној улози у филму "Име Добрица, презиме непознато" у коме се окушао уз Срђу Пенезића као косценариста и копродуцент, а један од продуцената и сценограф је била његова супруга Весна Голубовић.

Мотив да се сними филм било је искрено уверење целе стваралачке екипе да је важно направити дело који промовише доброту и сви који су гледали тврде да је једина права подела за улогу Добрице Славко Штимац, а занимљиво је и то што су коришћени инсерти из филмова када је био дечак, тако да он игра себе кроз период од 40 година.
Све ово био је повод за разговор о томе како му изгледа данас када види себе из периода снимања филмова "Вук самотњак" серије "Салаш у малом риту" или "Специјално васпитање" чији су инсерти убачени у филм о Добрици.

О каријери дугој 50 година, о одрастању на Коњском брду, о филмској екипи која је баш њега одабрала за легендарни филм "Вук самотњак" о природности на филму по којој су га увек поредили са Пајом Вујисићем, о репликама које му и данас добацују на улици, о родитељима који су били дивни људи и нису дозволили да га слава понесе, о сарадњи са Семом Пекимпоом који му је дописао улогу у "Гвозденом крсту" у првом делу интервјуа говори Славко Штимац.

Ауторка Тања Петернек Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво