Право на сутра-Деца су украс света

Тамо где има деце, има и радости. Где има деце, праве се планови. Где има деце, има будућности, а село Сушиће, на оштром обронку Шар планине, на крајњем југу Космета, баш је такво.

Станојковићи из Сушића, Љиљана и Миодраг и њихово тринаесторо деце, најмногољуднија су породица у општини Штрпце и најчешћи разлог доласка новинарских екипа у ово село. Неретко и добрих људи, који дођу да их посете, помогну или упуте дарове и пошиљке које могу донекле ублажити суромаштво у коме живе. Једини стални приход је социјална помоћ и дечији додатак који добијају. А, ова дивна породица се заправо и не жали, кажу богати су оним највреднијим - дечјим осмесима.

За село Сушиће чак и мештани оближњег Штрпца кажу да је на крају цивилизације и има само један једини пут, који води до вароши, удаљене 10 километара.
Село Сушићи је најудаљеније у општини Штрпце, помињано је некада и због напада на недужне.
Много занимљивости о селу и целом крају сазнали смо од директора основне школе, који и овде, у Сушићу, где се налази истурено одељење за ученике млађих разреда, не само свако дете већ и сваког мештанина познаје.

Ауторка и уредница: Татјана Манојловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво