Остави све читај-Мирјана Карановић

Мирјана Карановић, чувена глумица, професор и редитељ, носилац признања за друштвени ангажман и афирмацију принципа људских права и слобода, у овом издању емисије „Остави све и читај“ говори о промени сопственог погледа на активан однос према стварности и окружењу и истиче да је њена вера у моћ уметника да мења свет и даље присутна.

У наставку емисије, Мирјана Карановић одговара на питања о данашњој елити, медиокритетству у српском позоришту, мисији савременог театра и филма, о педагогији и креативним појединцима, које треба однеговати у амбијенту униформности и послушности.

О својим читалачким навикама и књигама које су је одредиле, позната глумица говори из перспективе великог заљубљеника не само у књигу и читање, него и страсног колекционара стрипа у чијем су поседу готово комплетне свеске Принца Валијанта, Алана Форда, Мебијуса или Гаше. Одмах иза стрипа, омиљено штиво јој је све из пера Агате Кристи и Ле Кареа.

Најзад, размишљајући о преимућствима књиге у савременом добу, Мирјана Карановић каже: Књига ослобађа, и додаје: Остави све и читај у миру.

Ауторка и уредница: Горица Зарић Јовановић
Производња: РТС 2018.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво