Право на сутра- Клина, живот за ово данас

Без великих планова, жеља и очекивања, са утиском да су склоњени у запећак, тако свој живот описују Срби из околине Клине у Метохији. Живот тече од данас до сутра.

Те 1999. године Срби из села око Клине напустили су своје домове спасавајући животе. Tо је све што су могли. Богићевићи из Дреновца оставили су и гроб малолетног сина, који је неколико година раније погинуо под неразјашњеним околностима. Кренули су, а отац се ипак вратио. Од тада му се губи сваки траг. Богдана Богићевић се недавно вратила на породично имање где је озидана нова кућа у оквиру програма за повратнике. У кући крај локалног пута, без ограде, загледана у темеље старих зграда, који се још назиру у дворишту, Богдана проводи дане надајући се чуду - да ће једном стићи неки глас или знак о судбини њених чланова породице.

У суседном селу Доњи Петрич, Ката Грујић је једина Српкиња. Откад се вратила у свој дом и на своје имање више пута су је пљачкали, обијали кућу и помоћне просторије, секли шуму, а једном је и нападнута на кућном прагу.

Најведрији кутак у Видању је основна школа са осам ученика. У сваком разреду по један ученик. Овакви услови рада посебно су искуство за децу, али и за њихове наставнике.

Ауторка и уредница емисије: Татјана Манојловић
Редитељ: Бојан Воркапић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво