Српске спортске легенде-Игор Ракочевић

У земљи која се одувек поносила успесима кошаркаша, дечаци који су маштали да буду као они или још бољи, имали су тежак пут, јер задатак пред њима није био лак. Игор Ракочевић је жељене висине дотакао као из шале.

Некадашњи бек Црвене звезде, Будућности, Минесоте, Памесе, Реал Мадрида, Таукерамике, Ефес Пилсена и Монтепаскија освојио је Европу и свет, трајно се уселио у срца навијача Црвене звезде и био важан шраф у успесима репрезентације.

Уз име Игор Ракочевић увек је стајао епитет најбољи - три пута најбољи стрелац Евро лиге, најбољи и најкориснији играч финал фора Јадранске лиге, најбољи стрелац и члан најбоље петорке супер лиге, МВП Европског првенства до 22 године, учесник ОИ стар утакмице у првенству Турске.

Кошарку је почео да игра у Црвеној звезди. Са 16 година већ је показао каквим талентом располаже пошто је у првој сезони, на 33 утакмице, постигао 66 поена. У клуб са малог Калемегдана враћао се још два пута у каријери и Звезда је под његовим вођством увек освајала титуле.

За сениорску репрезентацију дебитовао је 1999, али није био део тима који је исте године на Европском првенству у Француској. Две године касније, на шампионату старог континента у Турској освојио је прву златну медаљу. Другом се окитио на Светском првенству у Индијанополису 2002. године.

Аутор и уредник емисије: Добросав Гајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво