Чоколадни Београд- Торта Зефир, грилијаш торта

Емисија представља писца и документаристу Александра Гаталицу у сасвим новом светлу: као испитивача историје београдских посластичарница и посластица које су се у последњих 150 година у Београду правиле.

У емисији ће бити речи о две торте: чоколадна торта Зефир и грилијаш торта, као и двема посластичарницама: Мандарина и Петковић.

На овај начин спојиће се стогодишње искуство и нови приступ посластицама 21. века, јер посластичарница Петковић основана је 1903. године и кроз четири генерације негује бечко-пештански стил колача са кремовима и чоколадом.

Посластичарница Мандарина основана је недавно, а већ представља једну од најважнијих посластичарских тачки Београда. Држи је интернационални посластичарски мајстор, некадашњи шеф посластичарница у бројним лондонским хотелима, Крсто Радовић.

Романтични угођај, зачињен с нешто историје и много чоколаде - све то гледаоци ће видети у емисији Чоколадни Београд. Недостају само: мириси и укуси, и нада да ће нека следећа генерација развоја телевизије моћи да понуди и то.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво