Читај ми!

Тв Лица као сав нормалан свет-Грофица Софија ди Гарофани

Грофица Софија ди Гарофани је уметница необичне биографије.

Рођена је у Сјеници, у Италију је отишла да научи језик, тамо је упознала будућег супруга и удајом стекла титулу. Преселила се у Француску где је живела породица њеног мужа, тамо је родила троје деце, а затим уписала Примењену академију и почела да се бави таписеријом налазећи инспирацију у родном крају.

Грофица ди Гарофани дочекала је екипу емисије "Тв лица као сав нормалан свет" у Паризу испред замка мадам Помпадур. На том имању налази се велики парк у коме су се играла њена деца, а који је осмислио исти архитекта који је радио паркове Версаја, док се дом ди Гарофанијевих налази на имању које је некада било припадајуће комплексу Помпадурових.

У кући испуњеној њеним таписеријама саговорница ће испричати занимљиву животну причу о студијама уметности, о уласку у аристократску породицу, о томе како су њена деца учила српски језик у Сјеници сваког лета, али и о 7000 деце која су захваљујући њеној иницијативи "Бакама у завичај" бесплатно одлазила у родни крај њихових родитеља пуних 10 година и учила матерњи језик.

Ауторка: Тања Петернек Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво