Читај ми!

Медаље за живот- Скок у нови живот-Дејан Јокић

Водимо вас на тромеђу Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, тачније у село Јамена, чије постојање датира још из римског доба.

У Јамени живи наш стрелац параолимпијац Дејан Јокић, момак рођен у вредној и честитој породици која тренутно обрађује око 400 хектара земље, своје, али више оне узете у закуп. Као и сви момци којима је, у том делу Срема не баш квалитетна земља све, и Дејан, заједно са братом Слободаном, помаже оцу Јови.

Међутим, судбина се грубо поиграла, али то Дејана није поколебало. Иако је са тешком повредом кичме постао особа са инвалидитетом некадашњи фудбалер и страствени ловац нови смисао живота пронашао је у стрељаштву.

Освајач је сребрне медаље на европском шампионату у Београду 2018. године, а са колегама Драганом Ристићем и Здравком Савановићем је већ годинама екипно неприкосновен на старом континенту, али и на планети.

Дејану Јокићу, најмлађем члану стељашке репрезентације стручњаци предвиђају трофејну каријеру, а оно што је карактеристично је то што осмех скоро никада не силази са лица овог 26-огодишњег момка.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво