Читај ми!

Медаље за живот- Загрљај судбине-Слободан Аџић

Слободан Аџић је наш атлетичар параолимпијац, спортиста, супруг, отац и адвокат, дугогодишњи народни посланик почетком 2000-их.

Пре више од 30 година Аџић је побеђивао на атлетским стазама, освојио је чак 6 параолимпијских медаља, а ево сада ће и пола века како је несрећним случајем остао без обе руке.

Сем спортских, јунак ове приче добитник је и многих друштвених признања, а ми издвајамо две - Октобарску награду града Ниша и Национално спортског признање Владе Републике Србије за посебан допринос развоју и афирмацији спорта.

Животна и спортска прича овог Нишлије, мада је Слободан рођен и одрастао у Блацу и околини, пуна је искушења, успона и падова, али оно што га обележава је велика упорност и жеља да у животу буде најбољи у ономе чиме се бави.

И када је остао без руку којима је заједно са својим оцем зарађивао за хлеб још као дете, Аџић није поклекао, већ је сурову судбину чврсто загрлио, не дозволивши да горка реалност одреди следећих пола века. У свему је имао подршку, прво најближих, а сада супруге Снежане и двојице синова који са поносом могу да изговоре име свога оца.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво