Читај ми!

Масони-1. део

У историји човечанства, па и у нашој прошлости, масони су, несумњиво, играли велику улогу, о њима је написано више од педесет хиљада релевантних књига и студија, а ипак су остали тајна организација. У првом делу емисије о слободним зидарима, како се они још зову, говори се о основним појмовима те организације, њиховој улози у формирању САД, Француској буржоаској револуцији, учешћу у Првом српском устанку, Првом светском рату, формирању Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца…

У тим, као и у другим пресудним догађајима, њихова улога је позната, али није до краја расветљена, што је задатак будућих истраживача. Имена познатих слободних зидара, из светске и наше прошлости, казују да нема људске делатности у којој они нису дали огроман допринос. Они су били хуманисти, уметници, научници, војсковође, краљеви, цареви, председници, космонаути који су крочили на Месец.

Значај њихових дела је познат широкој јавности, али су они и даље тајанствени, а постоје и негативна мишљења о њима. Ко су они, који су им циљеви, зашто су тајанствени? Одговоре на та, као и на друга занимљива питања, покушава да пронађе емисија Масони - први део, без предрасуда и сензационализма, заснована на чињеницама и аутентичним документима који нису доступни широј јавности.

Уредник емисије је Драган Коларевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво