Читај ми!

Живот и стандарди- Чуварке традиције

Очување традиције и обичаја један је од приоритета оних Срба који су одлучили да на Косову остану. Чини се да су стожери у том настојању жене, а има и мишљења да нека тешка историјска дешавања више њих боле, јер су као мајке одговорније за живот, живот све деце, свих војника, свих становника планете

То не мора бити тачно, али српске жене са Косова, негујући традицију проносе наду у живот...

Једна од њих је Радмила Тодић Вулићевић, дипломирана економисткиња, мајка троје одрасле деце која заснивају своје породице. Осим тога, она је хуманитарка, песникиња, колумнисткиња, стваралац у широком смислу те речи. Од недавно и ауторка документарног филма у улози сниматеља, редитеља, сценаристе.
Радмилин филм има за сада неколико верзија, ни једна није дефинитивна. Њен филм живи, она га ствара и даље, јер живот тече. Одлазимо са њом у дом где се и овог дана прави косовска стругана погача, да чујемо рецепт и видимо како једна песникиња, по струци економиста, ствара филмску причу.
Током овог боравка у Грачаници и Лапљем селу екипа емисије Живот и стандарди упознала је још дивних, храбрих, преданих и талентованих жена које представља у најновијем издању под називом Чуварке традиције.

Ауторка и уредница емисије Татјана Манојловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво