Читај ми!

Око магазин- 2.7.2019. Српска национална класа- од Тита до Фијата

Зашто је фабрика аутомобила у Крагујевцу била посебно битна свим српским лидерима и зашто је садашњи тренутак деликатан?

Фабрика аутомобила у Крагујевцу увек је била више од обичног предузећа. Зато што је годинама један од највећих извозника она је необично важна Вучићу. Тадића је довела на власт а Милошевић се у Крагујевцу опростио од власти јер је једна од последњих председничких посета била баш тадашњој Застави.

Црвена застава била је велики политички и економски пројекат Јосипа Броза а на специјални задатак отварања тада модерне фабрике аутомобила послао је свог кума и првог сарадника Александра Ранковића. О значају ове фабрике кроз деценије али и садашњем деликатном тренутку говори наша прича.

Нови сусрет представника земаља Западног Балканa у оквиру Берлинског процеса одржаће се 4. и 5. јула у пољском граду Познању. Одржаће се у тренуцима када је ЕУ у клинчу око избора људи на челним позицијама, и у исто време, проблема између Београда и Приштине који не престају.

Због чега у једном таквом тренутку Пољска наставља да инсистира на проширењу, како планира да ту поруку пренесе земљама Западног Балкана и хоће ли се у Познању говорити и о другим темама?

Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво