Читај ми!

Живот и стандарди: Хероји данашњице

Млади и успешни брачни парови који живе на Косову и Метохији објасниће тамошње животне околности које нису нимало једноставане.

За Биљану Милошевић Јаредић из Звечана јавност у Србији је недавно чула. Она је доктор наука и мајка је петоро деце. Докторске студије је завршила у Крагујевцу и већ неколико година предаје на Филозофском факултету у Косовској Митровици. За њу је рад на факултету привилегија али и велика одговорност, а останак на Косову и Метохији каже, лична мисија. Из много разлога Биљана Јаредић не жели да напусти Косовску Митровицу. Поред успешне каријере она подиже петоро деце. Из тог разлога она је добила орден Мајке девет Југовића који додељује Српска православна црква мајкама са више деце.

У осталим српским срединама, попут Грачанице води се још већа животна борба. Тамо живи породица Миљковић са двоје деце. Иван Миљковић је новинар портала "Грачаница онлајн".

Живе у скромним и небезбедним условима али дубоко верују да ће доћи боља времена за њих и њихову децу.

Како и зашто вреди живети на Косову и Метохији објашњавају доц. др Биљана Јаредић, проф. Радмила Миљковић, Иван Миљковић.

Ауторка емисије Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво