Око магазин28.4.2020. Време када се играо фудбал а бикови и Формула 1. јурили Београдом

У време корона вируса готово да нема спорта, па нема ни фудбала. Тешко то пада људима на југу Србије, који су навикли на своје локалне дербије. Један од таквих дербија је онај између клубова у Горњој Врежини и Лалинцу. Мештани тих села тврде да за њих нема већег догађаја од тог фудбалског дербија. У емисији погледајте зашто.

Београђани су само једном у историји имали прилику да гледају кориду. Године 1971. чувени матадор Луис Мигел Домингин, пријатељ Ернеста Хемингвеја и Аве Гарднер, Југославији је приказао аутентичну шпанску кориду. Београдска публика уживала је у спектаклу, али не и у убијању бикова, па је велики матадор испраћен звиждуцима. Погледајте причу о догађају са Ташмајдана од пре пола века.

Kао и за бикове на Ташмајдану, данас невероватно звучи и наслов „трка формуле 1 у Београду". Међутим, и то се десило, једном пре 80 година. Док је у Пољској 1939. почињао Други светски рат, око Kалемегдана су кружили тадашњи болиди формуле 1. Трка је организована у част 16. рођендана младог краља Петра Другог Kарађорђевића. У Око магазину погледајте причу о београдском Гран прију и Србији тога времена.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво